CURS D'APROFUNDIMENT DE MATEMÀTIQUES, PER FAMÍLIES, ORGANITZAT DES DEL CRAEV

 En aquest enllàc tens tota la informació per conèixer la programació de la formació, les dates, preu...

http://www.educacionviva.com/Documents/FORMACIO/curs%20aprof%20matematica%20CRAEV%202016-2017.pdf
CURS D’APROFUNDIMENT A LA MATEMÀTICA QUE S’APRÉN AMB LES MANS
CURS 2017-2018
ORGANITZAT PEL CRAEV
 
La matemàtica acostuma a ser per a molts adults una disciplina a la qual oferim una importància rellevant  però de la qual hem acumulat poques vivències associades a l’alegria, a la imaginació, a la il·lusió del descobrir i a la comprensió. S’acostuma a transmetre de generació en generació a través de la parla, intentant oferir als infants tècniques que els proporcionen la resposta correcta a diferents algoritmes i problemes. Els infants que comprenen o acaben memoritzant les tècniques acostumen a ser etiquetats com a “bons amb matemàtiques” i gaudeixen dels seus èxits i els que no... les acaben patint.
Aquesta formació vol oferir recursos (materials, propostes, teoria)  i vivències plenes de vida perquè els adults es retrobin amb la matemàtica que teòricament ja van comprendre però emprant un altre camí. Oferir la possibilitat a que l’adult pugui acompanyar els infants des d’un altre lloc on la mirada és àmplia i alegre i porta amb sí una maleta plena de bons moments i recursos materials. 
És una formació totalment recomanable per les famílies que tenen fills i filles que l’escola els acompanya emprant aquesta metodologia i per a famílies que volen enfortir el coneixement matemàtic dels seus fills oferint-los una forma de comprendre les matemàtiques fent servir les mans.
Aquesta formació està pensada per adults: famílies i qualsevol adult que vulgui acompanyar de forma activa el desplegament matemàtic dels infants. Un espai on compartir els neguits i oferir recursos per acompanyar acord a les necessitats de cada infant.
Enguany es pretén oferir un formació dividida en dos mòduls perquè les famílies puguin optar per el moment evolutiu que els hi toca de més a la vora podent cursar els dos mòduls si és el seu desig.
El primer mòdul cobrirà els continguts i capacitats que es desplegaran al llarg de l’etapa d’Educació Infantil i Cicle inicial (infants de 2 a 8 anys)
Dates:  Dissabte 21 d'Octubre del 2017. Dissabte 18 de Novembre del 2017. Dissabte 16 de Desembre del 2017 i dissabte 20 de Gener del 2018.

El segon mòdul cobrirà els continguts i capacitats que es desplegaran al llarg de l’etapa de Cicle mitjà i Cicle superior (infants de 8 a 12 anys). 
 Dates: Dissabte 10 de Febrer del 2018. Dissabte 17 de Març del 2018. Dissabte 21 d' Abril del 2018 i dissabte 19 de Maig del 2018

Cada mòdul consta de 4 sessions de 5 hores cadascuna distribuïdes en un dissabte al matí al més. Al llarg de les sessions els continguts es transmetran verbalment i a través de vivències basades en dinàmiques que permetin l’experimentació. Entre sessió i sessió la formadora ofereix la possibilitat d’anar acompanyant els dubtes quotidians que apareguin en el dia a dia de les famílies via mail portant els casos que consideri interessants a les sessions properes com exemples de vivències que poden ser nutritives pel grup.


Partint de l’evolució en les capacitats de descoberta i comprensió dels infants s’estructura la temàtica de les diferents sessions que donen cos al curs.
 


Qualsevol altre dubte et contesto aprenentamblesmans@hotmail.es