QUÈ SÓN ELS MATERIALS DIDÀCTICS?


Recollint per a l'hivern (LARA) inspiració J. DienesLa vida està plena de situacions matemàtiques les quals poden ser preses per els nens per a construir coneixements matemàtics, però aquestes situacions són en la majoria dels casos incontrolables i irrepetibles un nombre il·limitat de vegades. És per aquest motiu que els materials estructurat són una bona eina didàctica ja que estan inspirats en la reproducció de situacions reals que resten immortalitzades.

Un nen o una nena pot escollir el material o concepte matemàtic que vol investigar i repetir l’experiència tantes vegades com necessiti fins que satisfaci totalment les seves necessitats.

Molts materials han estat ideats o inspirats en base a les aportacions i estudis de  pedagogs i matemàtics que han fet un gran tasca en el món de la didàctica de les matemàtiques com ara: Piaget,  Montessori, Dienes, Mª Antònia Canals, Mauricio i Rebeca Wild, Mestres d’escola... D’altres materials, demandats per les necessitats puntuals d’un grup de nenes i de nens, neixen per resoldre situacions o necessitats específiques.


Màquina transformadora (GAMAR) inspiració J.Dienes